• Wat kunnen we leren van TikTok?

  Met 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is TikTok een populairder platform dan Twitter, Pinterest en het vergelijkbare Snapchat. Van dansende tachtigers tot kleine kinderen: alle leeftijden zijn vertegenwoordigd op TikTok. Toch is 41% van de gebruikers tussen de 16 en 24 jaar. Een jonge groep, dus. Daarom vroeg Annemarie zich af: wat kunnen we leren van TikTok?

 • Een leervraagstuk aanpakken, hoe doe je dat?

  Leren en ontwikkelen: als onderwijskundig ontwerper bij Bespeak houd ik me hier dagelijks mee bezig. Ik ontwerp leertrajecten en leermiddelen voor allerlei klanten. Je kunt dit soort trajecten aanpakken vanuit verschillende benaderingen, maar welke benadering sluit het meest aan bij jouw werkwijze?

 • Bespeak Profiel: Gerard Veenhof, functioneel ontwerper

  Gerard Veenhof is functioneel ontwerper bij Bespeak. Waar houdt Gerard zich als functioneel ontwerper mee bezig en wat betekent zijn werk voor onze klanten? We gingen met hem in gesprek.

 • De Grote Werkvormendag

  Collega Rosa deed onlangs mee met De Grote Werkvormendag. Een online training over hoe je trainingen zo inricht dat iedereen zich betrokken voelt. Tools, werkvormen en tips vlogen om de oren! Maar... de grootste les van deze dag zat niet in de training zelf.

 • 4 tips voor een betere transfer

  Denk eens terug aan alle opleidingen, cursussen en trainingen die je hebt gevolgd. Breng jij deze geleerde kennis nu in de praktijk? Waarom wel of waarom niet? Grote kans dat je antwoord op deze vraag overeenkomt met: ‘in mijn werk gaat het nu allemaal heel anders dan ik heb geleerd’. Dat is niet zo gek. Het toepassen van wat je geleerd hebt in een nieuwe situatie, ook wel transfer genoemd, is namelijk best een uitdaging.