Animalis: de lesmethode dierverzorging voor het mbo
Terug

Animalis: de lesmethode dierverzorging voor het mbo

Samen met De Groene Wereld (voorheen: het Ontwikkelcentrum) ontwikkelde Bespeak vier methoden voor mbo-opleidingen in de sector dierverzorging.

  • Marktsegment
  • Mbo Dierverzorging
  • Klant
  • De Groene Wereld
  • Werkzaamheden
  • Boeken
  • Werkboeken
  • Online leeromgeving
Aanleiding

Aanleiding

De Groene Wereld (voorheen: het Ontwikkelcentrum) is een gespecialiseerde ontwikkelaar van leermiddelen voor het groen onderwijs. Het is de missie van De Groene Wereld om aantrekkelijke, kwalitatieve leermiddelen voor zowel het vmbo en mbo als het cursus- en contractonderwijs te maken. Bespeak kan zich volledig vinden in deze missie en is de uitdaging aangegaan om samen met De Groene Wereld vier nieuwe methoden voor de mbo-opleidingen Dierverzorging te ontwikkelen: Animalis. Innovatieve e-learning vormde hiervoor een belangrijke basis. Tot dan toe bood De Groene Wereld alleen startpagina’s en losse modules en nog geen geïntegreerde, volledig kwalificatiedossierdekkende methode. Prachtig vormgegeven naslagwerken en werkboeken maken de methoden compleet.


Uitdaging

Uitdaging

Een toekomstige baan als dierverzorger of dierenartsassistent paraveterinair vraagt om een stevig fundament. Op basis van het nieuwe kwalificatiedossier, bestaand bronmateriaal en in samenwerking met inhoudsdeskundigen van De Groene Wereld (beroepsbeoefenaren en docenten uit de praktijk) ontwikkelde Bespeak een gedegen blauwdruk. Die diende als basis voor de vier methoden van Animalis. Het was een omvangrijk project dat een aantal interessante uitdagingen met zich meebracht. Zo moesten de vier methoden aansprekend zijn voor verschillende dierverzorgerfuncties en niveaus. Vertrekpunt van Animalis is de beroepspraktijk, waardoor er veel foto’s en video’s van beroepsbeoefenaars en dieren nodig waren, die niet allemaal als katjes zonder handschoenen aan te pakken zijn. De onderwijskundigen van Bespeak hebben deze uitdagingen met beide handen aangegrepen en samen met de Groene Wereld Animalis tot een kwalitatief hoogstaand onderwijsproduct gemaakt.


De Groene Wereld over Animalis

De Groene Wereld over Animalis

Maarten Vuurmans, directeur De Groene Wereld:

"Het is een hele intensieve samenwerking geweest met Bespeak die uiteindelijk een prachtige multimediale methode heeft opgeleverd. Animalis is door het onderwijs enthousiast ontvangen en ook de eerste gebruikerservaringen zijn positief."


Eerste gebruikerservaringen Animalis:

"Zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving met prachtige filmpjes. Ook de naslagwerken en werkboeken zien er geweldig uit. We hebben nog nooit zulk mooi lesmateriaal gehad."

Zit je ook te stoeien met verschillende werelden tot één geheel brengen?

Stuur ons een bericht of bel 033 210 0150. We gaan graag met je in gesprek!

Meer cases