Hair Level: de lesmethode voor kappers
Terug

Hair Level: de lesmethode voor kappers

Hair Level is de leermethode om het creatieve en technisch complexe vak van kapper onder de knie te krijgen. Het sluit aan bij de studenten van nu. Er is zowel aandacht besteed aan de opbouw en de inhoud als aan de vormgeving. Hair Level sluit aan bij de doelgroep zodat het leuk is om ermee aan de slag te gaan. Het online gedeelte is beschikbaar op de smartphone. Studenten kunnen dus leren wanneer en waar ze maar willen!

 • Marktsegment
 • Uiterlijke verzorging
 • Klant
 • Visavi
 • Werkzaamheden
 • Advisering
 • Examens
 • Boeken
 • Werkboeken
 • Online leeromgeving
 • Conceptontwikkeling
Online en offline

Online en offline

In de kappersboeken, die op glossy’s lijken, wordt de theorie in duidelijke leerteksten, stappenplannen, foto’s en technische tekeningen aangeboden. In de werkboeken zitten opdrachten waarmee de studenten in de praktijk aan de slag gaat met de theorie. In de online omgeving ziet de student in de filmlessen alle vaktechnieken die door ervaren kappers worden uitgevoerd. In de online magazines gaat de student met behulp van interactieve werkvormen aan de slag met de theorie.

Op je eigen manier, op je eigen moment

Op je eigen manier, op je eigen moment

Hoe leer jij graag? Wil je het eerst iemand zien doen en kijk je dus naar de film, of heb je houvast aan de technische tekeningen en duik je eerst de theorie in? Met Hair Level kun je op je eigen manier leren waar en wanneer je maar wilt.

De stap om iets nieuws te durven doen wordt kleiner

De stap om iets nieuws te durven doen wordt kleiner

Je kunt pas creatief worden als je inzicht hebt in wat je doet. De opbouw van Hair Level is daarop gericht. De studenten krijgen deeltechnieken aangeleerd. Zij worden geholpen de technieken steeds weer te herkennen en uit te bouwen in steeds complexere kapsels. Zo krijgen de studenten meer houvast en meer vertrouwen om nieuwe technieken uit te voeren.

Het kappersvak is 3D

Een goede kapper ziet het ruimtelijk plaatje van de coupe voor zich voordat hij/zij begint met knippen. De vaktechnische tekeningen in Hair Level helpen je dit inzicht te ontwikkelen. De student ziet in één oogopslag uit welke technieken een coupe is opgebouwd en wat het eindresultaat is.

De eigenheid van de docent

De docent kan zelf de leerlijn klaarzetten en de voortgang van de leerlingen bijhouden. Een bijzondere functionaliteit die in de praktijk erg wordt gewaardeerd is dat de docent in één oogopslag de resultaten van een leerling kan zien ten opzichte van de tijd die de leerling aan het onderwerp heeft besteed. Er is ook gedacht aan de eigenheid van de docent: de docent kan zelf inhoud toevoegen aan de leeromgeving. Deze toevoeging krijgt automatisch de look-and-feel van de leermethode!

Vind jij Bespeak geknipt voor het ontwikkelen van jouw leermiddelen?

Stuur ons een bericht of bel 033 210 0150. We gaan graag met je in gesprek!

Meer cases