Onderwijskundige ondersteuning MBO College Amstelland
Terug

Onderwijskundige ondersteuning MBO College Amstelland

Met docenten in the lead ontwikkelde Bespeak onder meer lesprogramma’s en hielp met het curriculumontwerp voor verschillende businessopleidingen voor MBO College Amstelland.

 • Marktsegment
 • Office management
 • Administratie
 • Marketing
 • Juridische dienstverlening
 • Klant
 • MBO College Amstelland
 • Werkzaamheden
 • Advisering
 • Online leeromgeving
 • Ontwikkeling
Aanleiding

Aanleiding

Het breed georiënteerde MBO College Amstelland bereidt studenten voor op een succesvolle doorstroom naar het hbo of de beroepspraktijk. Om de opleidingen te laten voldoen aan het nieuwe kwalificatiedossier Business Services, schakelde MBO College Amstelland de hulp van Bespeak in. Dankzij de onderwijservaring van de docenten van MBO College Amstelland en de expertise van onze onderwijskundigen, vonden we passende oplossingen voor alle hulpvragen.

Uitdaging

Zo gevarieerd als de richtingen van de opleiding Business Services zijn, zo gevarieerd waren de onderwijskundige hulpvragen aan Bespeak.
Het projectteam van Amstelland had een aantal belangrijke uitgangspunten bij deze vragen: met interactieve werkvormen en een praktijkgerichte inrichting van het onderwijs aansluiten bij de belevingswereld van de studenten en het onderwijsmateriaal een frisse nieuwe look geven. Bespeak bood brede onderwijskundige ondersteuning bij de ontwikkeling van nieuwe onderwijsmaterialen voor


de opleiding Business Services. Daarmee was Bespeak onderdeel van het projectteam dat onder aansturing van de docenten opereerde. Een goede afstemming met de docenten zorgde ervoor dat zij zich eigenaar van de onderwijsproducten voelen. Voor Bespeak een fijne manier om met de eigen expertise van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Daarbij hebben onze onderwijskundigen de mogelijkheid gekregen om zelf op locatie in het onderwijs aan de slag te gaan.

Oplossing

Oplossing

Op basis van de wensen van de docenten richtte Bespeak zich op het uitwerken van lesplannen en lesprogramma’s, het ontwikkelen van challenges in het CMS van MBO College Amstelland en het opstellen van het curriculumontwerp. De maatwerkoplossingen van Bespeak zijn in samenwerking met de docenten tot stand gekomen, waardoor het onderwijs is toegespitst op de doelgroep. Zo gaan studenten onder meer aan de slag met de organisatie van een evenement van een sportschool in Amstelveen – een opdracht waarin verschillende competenties in de praktijk samenkomen. Door het ontwikkelen van concrete opdrachten en challenges is het ontwikkelde onderwijs een praktisch, aansprekend en beroepsgericht geheel geworden.

Heb je ook tijdelijk behoefte aan extra handjes?

Stuur ons een bericht of bel 033 210 0150. We gaan graag met je in gesprek!

Meer cases