Praktijkgerichte examens die je verder brengen
Terug

Praktijkgerichte examens die je verder brengen

Voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek ontwikkelt Bespeak mbo-examens die aansluiten bij de kwalificatiedossiers. Examenkandidaten sluiten hiermee hun opleiding af en kunnen daarna aan het werk als bijvoorbeeld logistiek medewerker of chauffeur wegvervoer. De examens geven een goede weerspiegeling van de praktijk. We bieden zowel theorie- als praktijkexamens aan.

  • Marktsegment
  • Transport en logistiek
  • Klant
  • Sectorinstituut Transport en Logistiek
  • Werkzaamheden
  • Examens
Beroepsgericht

Beroepsgericht

Een beroepsgerichte opleiding vraagt om een passend examen dat het beroep weerspiegelt, zodat duidelijk wordt of iemand echt klaar is voor het beroep of nog wat meer oefentijd nodig heeft. In de praktijkexamens of proeven van bekwaamheid komt de praktijk terug: kandidaten laten echt zien dat zij praktijkhandelingen onder de knie hebben.

Moeilijk meetbaar?

Moeilijk meetbaar?

Niet alle vaardigheden zijn makkelijk te meten of te beoordelen. Of iemand de regels van het verkeer kent is goed te meten, maar hoe meet je objectief of iemand klantvriendelijk is? Een theorie- of praktijkexamen kan dan tekortschieten. Voor moeilijk meetbare vaardigheden zetten we 360 gradenfeedback in: feedback van meerdere partijen om tot één oordeel te komen.

We leren door…

We leren door…

Examens moeten valide en betrouwbaar zijn en blijven. Dat vinden we belangrijk. Daarom ontvangen we graag feedback van scholen. Daarnaast blijven wij zelf altijd kritisch op wat we maken. Zo blijven we onze examens verbeteren.

Kunnen wij voor jouw organisatie een examentraject verzorgen?

Stuur ons een bericht of bel 033 210 0150. We gaan graag met je in gesprek!

Meer cases