Vakopleiding Doe-het-zelf: voor vakmensen
Terug

Vakopleiding Doe-het-zelf: voor vakmensen

De Vakopleiding Doe-het-zelf is een online leeromgeving voor bouwmarktmedewerkers. Hierin krijgen medewerkers de kennis die zij nodig hebben om klanten te adviseren. Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je in je vak wordt, hoe beter je de klant kunt adviseren en hoe leuker je vak wordt. Zeker als je daarvoor diploma’s kunt behalen. Zo wordt de kwaliteit en het aanzien van de branche geborgd.

  • Marktsegment
  • Retail
  • Klant
  • Stichting Retailopleidingen DHZ-branche (SRD)
  • Werkzaamheden
  • Advisering
  • Examens
Leren en certificeren

Leren en certificeren

De opleiding bestaat uit 13 modules met onderwerpen als elektra en verlichting of afbouwmaterialen. In de modules kom je in aanraking met allerlei klantvragen die je beantwoordt met interactieve werkvormen. Tussendoor wordt de nodige kennis over producten of klussen aangeboden. Na het doorlopen van een module volgt het proefexamen. Je ziet daarna welke kennis je wel of nog niet beheerst. Beheers je het? Dan kun je het examen doen. Na het behalen van je examen krijg je een certificaat en na meerdere behaalde certificaten een diploma.

Benieuwd hoe dit project tot stand is gekomen? Bekijk het filmpje:

Maximaal ontzorgen

Maximaal ontzorgen

We nemen de gehele exploitatie voor onze rekening. Denk aan de helpdesk waar mensen naartoe kunnen bellen voor vragen. Maar denk ook aan het organiseren van het gehele logistieke gedeelte van de examens: aanvraag, uitvoering, locatie, planning en analyses.

Voor managers hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Zij vragen examens eenvoudig aan voor hun medewerkers en krijgen automatisch bericht of de medewerker het examen gehaald heeft. Een mooi moment voor een felicitatie! Natuurlijk kan de manager alle resultaten van zijn/haar werknemers eenvoudig inzien.

Keuzedeel in het mbo

Keuzedeel in het mbo

Een deel van de Vakopleiding is ook beschikbaar als invulling voor het keuzedeel ‘Bouwmarkt Basis’ in het mbo. Hiermee vergroten studenten hun inzetbaarheid en wordt de kans op werk in de doe-het-zelfbranche groter. Daarnaast draagt het bij aan de professionalisering van de student én de branche.

Wil jij voor jouw organisatie spijkers met koppen slaan?

Stuur ons een bericht of bel 033 210 0150. We gaan graag met je in gesprek!

Meer cases